OFFICIEEL: Ajax betaalt ruim 20 miljoen voor spits van West Ham United

OFFICIEEL: Ajax betaalt ruim 20 miljoen voor spits van West Ham United

08-01-2021 11:25
18

Ajax heeft zijn eerste nieuwe speler van deze transferwinter binnen: Sebastién Haller komt over van West Ham United. De 26-jarige spits uit Frankrijk wordt in Amsterdam herenigd met trainer Erik ten Hag, met wie hij bij FC Utrecht al twee jaar lang samenwerkte.

Haller tekent een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff Arena. Ajax betaalt The Hammers in totaal 22,5 miljoen euro, zo maken de Amsterdammers bekend. Naar verluidt wordt die transfersom verdeeld over meerdere termijnen.

Haller speelde tussen 2015 en 2017 voor Utrecht, later kwam hij uit voor Eintracht Frankfurt en West Ham United. De Premier League-club haalde hem anderhalf jaar geleden voor liefst vijftig miljoen euro op uit Duitsland, maar in Londen werd hij geen succes. Dit seizoen kwam hij in zestien competitieduels, waarvan tien als basisspeler, tot drie doelpunten. Hij mocht ondanks een contract tot medio 2024 vertrekken.

Ajax moet dus wel diep in de buidel tasten voor de international van Ivoorkust. Met zijn transfersom van 22,5 miljoen is hij de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. De Eredivisie-koploper was afgelopen zomer al op zoek naar een nieuwe spits, maar was toen niet succesvol. De komst van Haller is geen overbodige luxe. Spitsen Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey kampen met blessures.

Haller is vermoedelijk zondag al inzetbaar als Ajax de topper tegen PSV speelt.