OFFICIEEL: STVV stelt komst Mboyo voor en legt ferm bedrag neer

OFFICIEEL: STVV stelt komst Mboyo voor en legt ferm bedrag neer

08-01-2021 10:15 Laatste update: 10:31
9

STVV heeft de komst van Ilombe Mboyo officieel bekendgemaakt. De aanvaller zal het rugnummer 7 dragen bij De Kanaries. Volgens Het Belang van Limburg tekent hij voor 2,5 seizoenen en betalen de Kanaries zo’n 300.000 aan KV Kortrijk.

Mboyo komt over van KV Kortrijk. 'Ilombe ‘Petit Pelé’ Mboyo is een Kanarie. De 33-jarige spits komt per direct over van KV Kortrijk. Met de komst van de 1m90 grote Mboyo krijgt Peter Maes extra opties in de aanval en krijgt de ploeg er weer een pak ervaring bij', klinkt het op de webstek van STVV.

'Mboyo speelde in het verleden bij onder meer Sporting Charleroi, KAA Gent, KRC Genk, het Zwitserse FC Sion, Cercle Brugge en het Saudische Al-Raed. Hij verzamelde in het verleden ook twee caps voor de Rode Duivels. Dit seizoen was hij bij Kortrijk al goed voor acht doelpunten en vier assists in 19 wedstrijden.'

'In totaal heeft hij al 299 wedstrijden op de teller, wist hij hierin 92 te scoren en leverde hij 51 assists af. Welcome Ilombe!', aldus STVV. Naar verluidt betaalt KV Kortrijk zo'n 300.000 euro. Naar Belgische normen toch een ferm bedrag voor een binnenlandse transfer van een 33-jarige aanvaller.