Custovic wordt assistent van Leko bij Shanghai: “Een goedbetaald avontuur”

Custovic wordt assistent van Leko bij Shanghai: “Een goedbetaald avontuur”

08-01-2021 07:14 Laatste update: 07:21
2

Ivan Leko verlaat Antwerp en gaat morgen aan de slag bij het Chinese Shanghai SIPG. Naast Edward Still zal ook Adnan Custovic deel uitmaken van de technische staf van de Kroaat, dat laat Het Laatste Nieuws weten.

Custovic moet, net zoals Leko, zijn gezin achterlaten in België. “En da’s uiteraard veruit het lastigste deel aan heel dit verhaal. Maar in het ­leven moet je soms opofferingen doen. Ik mag met Ivan samenwerken. Leren. Ik mag deel uitmaken van de tweede grootste club van ­China, in een van de grootste ­steden ter wereld. (lacht) Ik ga de Chinese Muur zien! Het wordt een avontuur. Ja, een goed betaald avontuur. Uiteraard speelt dat ook een rol.”

In de technische staf zit er nog een bekende. Tomislav Rogic wordt de keeperstrainer bij Shanghai SIPG. Van december 2017 tot juni 2017 was hij ook al keeperstrainer onder Leko bij Club Brugge. In het verleden trainde Rogic ook al bij Zenit, Shakhtar en Split, maar zat sinds Blauw-Zwart zonder job. Ook Stevan Bates, tot voor kort coach van de U17 bij Partizan Belgrado, vervoegt de staf.