UPDATE: De Telegraaf en VI kondigen transfer van Haller naar Ajax aan

UPDATE: De Telegraaf en VI kondigen transfer van Haller naar Ajax aan

07-01-2021 21:57
1

Sebastién Haller heeft met succes de medische keuring bij Ajax doorstaan. De transfer van de 26-jarige Franse spits van West Ham United wordt nog in de komende uren afgerond, melden De Telegraaf en transferspecialist Fabrizio Romano donderdagavond.

Dat is goed nieuws voor Ajax, dat daarmee over Haller lijkt te kunnen beschikken in de Eredivisie-topper tegen PSV van zondag. Volgens het Algemeen Dagblad moet hij voor vrijdag 12.00 uur worden ingeschreven bij de KNVB. Als de aanvaller een negatieve coronatest kan overleggen, hoeft hij in ieder geval niet in quarantaine. Haller komt als topsporter in aanmerking voor de 'Sporting Exemption', een vrijstelling.

Het AD meldt dat Haller zijn handtekening gaat zetten onder een contract voor 4,5 jaar. Ajax betaalt twintig miljoen euro aan West Ham United, uitgesmeerd over meerdere jaren, zo schreven De Telegraaf en Voetbal International al. Engelse media repten echter over een transfersom van 22,5 miljoen euro.

Update: Sebastién Haller is definitief de nieuwe spits van Ajax, melden De Telegraaf en Voetbal International. De 26-jarige Fransman, die zijn interlands voor Ivoorkust speelt, tekent een contract tot medio 2025. West Ham United ontvangt twintig miljoen euro.