Breaking news

Europa League: Alderweireld krijgt haalbare kaart, topper voor Saelemaekers

Gevangenisstraffen tot 4 jaar voor Feyenoord-fans die Romeinse fontein vernielden

Gevangenisstraffen tot 4 jaar voor Feyenoord-fans die Romeinse fontein vernielden

Gepubliceerd: donderdag 7 januari 2021 om 21:10do 07-01-2021 om 21:10

De rechtbank van Rome heeft zes Feyenoord-fans veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie jaar en acht maanden en vier jaar. Dat meldt het Italiaanse persbureau AskasNews. Zij waren betrokken bij de rellen tijdens het Europa League-duel met AS Roma in februari 2015.

De fans van Feyenoord beschadigden destijds de beroemde Fontana della Barcaccia bij de Spaanse Trappen. De rechtbank van Rome vindt dat het zestal zich schuldig heeft gemaakt aan opruiing, openbare geweldpleging en verzet tegen de politie.

Behalve de onvoorwaardelijke celstraffen van drie jaar en acht maanden en vier jaar, moeten de supporters ook een schadevergoeding van drieduizend euro betalen. Dat bedrag is ter compensatie voor de schade die winkeliers en omwonenden leden tijdens de rellen.

Feyenoord-fans raakten zes jaar geleden voor het treffen met AS Roma slaags met de politie. Ze gooiden onder meer met bierflesjes, waarbij de beroemde fontein op 110 plekken beschadigd raakte. Tien agenten en drie supporters raakten gewond tijdens de ongeregeldheden.

De Romeinse politie arresteerde destijds 23 Rotterdamse aanhangers. Zes daarvan stonden donderdag terecht, al waren ze niet bij de uitspraak aanwezig. Volgens hun advocaat zijn ze op dit moment onvindbaar. Hij kondigde ook aan in hoger beroep te gaan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws