Leko praat voor het eerst sinds vertrek bij Antwerp: 'Geld nooit op eerste plaats'

Leko praat voor het eerst sinds vertrek bij Antwerp: 'Geld nooit op eerste plaats'

07-01-2021 20:29
10

Ivan Leko stapt volgend weekend op het vliegtuig om te beginnen aan zijn Chinese avontuur bij Shanghai SIPG. Voor zijn vertrek had hij nog even tijd om zijn keuze uit te leggen en terug te blikken op zijn tijd bij Royal Antwerp FC.

'Ik ben heel gemotiveerd om ginds iets neer te zetten', vertelde Leko aan Het Laatste Nieuws. 'Het is een grote club, ik wil het goed doen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Mijn hart en huis lagen in Antwerpen, maar sportief was dit een te groot project om naast me neer te leggen. Guangzhou Evergrande is de nummer één in China, maar wij willen dé uitdager zijn. Top drie is het doel, hopelijk lukt dat.'

Leko gaat in China een veelvoud verdienen van zijn loon bij Antwerp. Er kwamen verschillende reacties dat hij gewoon voor het geld kiest, maar daar is volgens de Kroaat niets van aan. 'In mijn leven kwam geld nog nooit op de eerste plaats. Nu ook niet. Mensen die me goed kennen, weten dat. Als ik altijd voor het geld zou gekozen hebben, had ik nooit bij Antwerp getekend', aldus Leko.

De 42-jarige coach blikt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Antwerp. 'Ik ben heel fier op wat we samen bereikten. Er waren al goede resultaten voordien, maar dit seizoen zette de club een nieuwe stap voorwaarts. Toen ik hier tekende, hadden het bestuur en ik het over drie grote doelen. Eén: resultaten behalen. Twee: goed voetbal brengen. Drie: de spelers beter maken. Wel, elk doel werd gehaald. Natuurlijk kan het altijd beter, maar als iemand me op 15 mei had gezegd dat we dit allemaal zouden bereiken, ik tekende direct', besloot Leko.