KRC Genk moet snel brandje blussen: Die mag je niet te veel hebben

KRC Genk moet snel brandje blussen: "Die mag je niet te veel hebben"

07-01-2021 19:55

KRC Genk won woensdagavond makkelijk zijn inhaalmatch tegen KAS Eupen (1-4). Het gespreksonderwerp na de match was echter de discussie tussen Paul Onuachu en Theo Bongonda die voorafging aan het vierde doelpunt. Volgens Wesley Sonck moet Genk dat brandje snel blussen.

Topschutter Onuachu wilde de tweede strafschop van de avond voor zijn rekening nemen -de eerste had Onuachu al omgezet-, maar daar dacht Bongonda wel anders over. Volgens Sonck moet Genk dit snel oplossen, want de Limburgers kunnen meespelen voor de landstitel. "Alles is mogelijk, maar dan moeten ze wel vriendjes blijven", vertelde Sonck aan Sporza.

"Wij hadden destijds Dagano, Skoko, Thijs, Daerden, Chatelle, Beslija en we vormden met z'n allen een hechte groep. Maar voorvallen zoals die van gisteren, die mag je niet te veel hebben. Het moet onderling blijven draaien. Op het veld kun je hard zijn, maar vriendschap moet aanwezig blijven naast het veld. Ja, het is uitgepraat, maar als je wint, gaat dat sneller", besloot Sonck.