Tau moet knokken bij Brighton: ondanks degradatiegevaar is concurrentie moordend

Tau moet knokken bij Brighton: ondanks degradatiegevaar is concurrentie moordend

07-01-2021 18:50 Laatste update: 23:50
3

Percy Tau krijgt een echte kans bij Brighton & Hove Albion. De Engelse laagvlieger oordeelt blijkbaar dat het de Zuid-Afrikaan kan gebruiken, aangezien het hem halverwege zijn uitleenbeurt aan RSC Anderlecht al terugriep. Hoe liggen de slaagkansen van Tau? VoetbalPrimeur.be zoekt het uit.

Allereerst doet Brighton het niet zo goed in de Engelse hoogste klasse. The Seagulls staan voorlopig pas zeventiende, met veertien schamele puntjes. Daarmee loert de degradatiestreep om de hoek. Over het Kanaal moet de achttiende namelijk barragematchen spelen om erin te blijven. De voorsprong op nummer achttien Fulham FC bedraagt slechts drie puntjes.

Toch moet Tau niet uitgaan van een onmiddellijke heldenrol. De concurrentie op het middenveld van Brighton blijft namelijk bijzonder groot. Als spelmaker rekent de club op Adam Lallana. Die stond de voorbije jaren onder contract bij kampioen Liverpool FC. Lallana is een vaste waarde in het geheel van Brighton, dat overigens leuk voetbal op de mat brengt. Enige manco: hij scoorde nog niet voor zijn nieuwe club. Kan Tau hem daarin overtreffen?

Ook de rest van het middenveld is overigens stevig gestoffeerd. Zo komt de Nederlander Davy Pröpper, toch iemand met de nodige ervaring en kwaliteiten, er nauwelijks aan de bak. Hij zit aan twee wedstrijden. Op de flanken loopt met onder meer Leandro Trossard dan weer ander schoon volk rond. Kortom: Tau zal de mouwen mogen opstropen.