Heeft Genk een nieuwe topper beet? Een rijzende ster in het Amerikaanse voetbal

Heeft Genk een nieuwe topper beet? "Een rijzende ster in het Amerikaanse voetbal"

07-01-2021 18:20 Laatste update: 21:30
11

KRC Genk heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Mark McKenzie komt over van MLS-club Philadephia Union om de Limburgse rangen te versterken. Wat mag de Belgische voetballiefhebber verwachten van de 21-jarige verdediger? VoetbalPrimeur.be legde zijn oor te luisteren in de Verenigde Staten.

Met McKenzie haalt Genk een erg beloftevolle centrale verdediger in huis. Larry Henry, journalist bij het Amerikaanse SBI Soccer, omschrijft de speelstijl van de jonge Amerikaan. "McKenzie is een traditionele hardwerkende verdediger, eentje die eerst aan verdedigen denkt en dan pas aan aanvallen. Daarnaast is hij ijzersterk in de lucht, eigenlijk is het een heel complete verdediger. Eentje die we toch gaan blijven volgen nu dat hij in Europa speelt", aldus de journalist in een exclusief gesprek.

Die kwaliteiten leverde hem inmiddels ook al twee caps op bij de nationale ploeg, aan Europese interesse was er overigens ook geen gebrek. Waarom koos McKenzie voor Genk? "Celtic was ook uitermate geïnteresseerd, uiteindelijk viel zijn voorkeur op Genk. Ik denk dat ze hem bij Genk al sneller speeltijd konden garanderen. Daarbovenop past hij heel erg goed in de Belgische competitie door zijn fysieke kwaliteiten. De Belgische competitie is misschien niet de meest gekende competitie, maar voor een jonge speler als hem is het ideaal om naam voor zichzelf te maken", vervolgt Henry.

De Amerikaanse pers is dan ook trots dat een nieuw opkomend talent uit de MLS zijn kans krijgt in Europa. "Ondanks dat hij vertrekt zijn veel MLS-volgers opgewonden. Hij toont dat het harde werken loont, die transfer naar Europa is daar een mooi bewijs van. In België zal hij zich verder kunnen ontwikkelen. De MLS is een goede competitie, maar Europa is toch nog een ander niveau. Ik denk persoonlijk dan ook dat dit een erg mooie transfer is voor hem."

Henry denkt dan ook dat Genk niet per se het eindstation moet betekenen voor McKenzie. "Hij is een rijzende ster in het Amerikaanse voetbal, ik ben er van overtuigd dat hij over enkele jaren nog een stap hoger kan zetten." Hoopgevende woorden voor de Genk-supporters. McKenzie kan zomaar de nieuwste buitenlandse ster worden die in onze competitie zijn Europese doorbraak weet te forceren.