Maes: Van mij beeld gecreëerd dat het moeilijk maakte aan de bak te raken

Maes: "Van mij beeld gecreëerd dat het moeilijk maakte aan de bak te raken"

07-01-2021 18:12
3

Peter Maes heeft Sint-Truiden weer op het juiste pad gekregen. Dat zal de trainer extra deugd doen, aangezien hij een slechte reputatie kreeg toegespeeld na zijn mogelijke betrokkenheid in de omkopingszaak in het Belgische voetbal. Maes legt uit hoe hij die perceptie zelf ziet.

Zelfs STVV had even tijd nodig om de knoop door te hakken. "Zij waren niet de enigen die om die reden aan me twijfelden", geeft Maes aan bij Sportwereld. "Voor elke geïnteresseerde was het ook telkens dubbel: zelfs als ze mij een kans wilden geven, zouden ze zich nog moeten verantwoorden voor de buitenwereld. Niet alleen in België, ook in het buitenland. Dan lijk je op weg naar een nieuwe job, duwt er iemand op een knopje en vind je op Google opnieuw al die verhalen."

Dat heeft zijn geloof in een toekomst als trainer echter niet doen wankelen. "Nee, want het ene heeft wat mij betreft niets te maken met het andere. Mijn cv staat er nog steeds, maar er werd wel een beeld gecreëerd dat het voor mij moeilijk maakte nog aan de bak te komen. Het is ergens wel een logisch gevolg. Maar ik vind het jammer dat daar twee jaar overheen moest gaan", aldus Maes.

"Ik ben nooit naïef geweest in wat ik deed. Ik was altijd realistisch, wist goed waar ik mee bezig was", maakt Maes zich sterk. "Uitersten bestaan niet, zowel positief als negatief. Maar ik ben wel rationeler geworden. Niet naar buiten toe, maar voor mezelf. De voorbije jaren heb ik een pantser gekweekt. Ik kan veel beter belangrijke zaken onderscheiden van het randgebeuren."