De spelers met de meeste speelminuten: Slechts drie veldspelers misten geen minuut

De spelers met de meeste speelminuten: Slechts drie veldspelers misten geen minuut

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2021 om 10:00vr 08-01-2021 om 10:00

Laatste update: zaterdag 9 januari 2021 om 09:25za 09-01-2021 om 09:25

Elke voetballer wil uiteraard zo véél mogelijk speelminuten maken, voor enkelen is dat echter makkelijker dan voor anderen. Nu dat de Jupiler Pro League voorbij halfweg is, is het mogelijk om een tijdelijke stand van zaken op te maken. Welke spelers staan steevast als eerste op het wedstrijdblad en speelden dit seizoen al het meest? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Negentien wedstrijden werden er dit seizoen al afgehaspeld in de Jupiler Pro League, vier spelers misten daarin nog geen enkele minuut. De eerste uitverkorene waarop de coach steevast een beroep doet is weinig verrassend een doelman. Arnaud Bodart stond telkens 90 minuten tussen de lijnen en komt zo aan een totaal van 1710 speelminuten. Ook bij Moeskroen loopt er een doelman rond die alles speelt. Hervé Koffi kent een uitstekende jaargang, de technische staf is het daarmee eens en liet hem nog geen enkele keer rusten. 

Opvallend genoeg zijn het de twee enigste doelmannen die dit seizoen aan het maximaal aantal minuten komen. Guillaume Hubert en Mike Vanhamel kunnen zich wel nog bij hun handschoendragende collega’s scharen, zij misten namelijk ook nog geen minuut maar hebben nog een inhaalwedstrijd te goed. Simon Mignolet had dan weer de pech dat hij één wedstrijd moest missen na een coronabesmetting.

Natuurlijk is het altijd een stukje indrukwekkender als je als veldspeler geen minuut aan je laat voorbijgaan. Die eer valt dit seizoen voorlopig aan twee spelers de beurt. Dorian Dessoleil, aanvoerder en rots in de branding bij Charleroi, toont zich onmisbaar voor de Waalse club. Saad Agouzoul is de tweede veldspeler die aan het maximale aantal speelminuten komt. De centrale verdediger, die uitkomt voor Moeskroen, zal dat maximale aantal weldra echter kwijt zijn, er hangt hem namelijk een gele schorsing boven het hoofd. Arthur Theate kan zich nog bij het selecte groepje spelers scharen. Ook hij miste nog geen minuut maar heeft een inhaalwedstrijd te goed.

Net niet

Verder zijn er nog enkele eervolle vermeldingen. Olivier Deschacht is op zijn 39ste nog zo fit als een racepaard, de verdediger kwam slechts één wedstrijd niet in actie. Voor het overige speelde hij echter elke minuut. Een zelfde verhaal bij Michael Murillo (RSCA), Abdoulaye Seck (Antwerp) en Sascha Kotysch (OHL). Niet verwonderlijk zijn het stuk voor stuk verdedigende spelers.

Tot slot lopen er nog enkele pechvogels rond op de Belgische velden. Voetballers die ei zo na het maximale aantal minuten verzamelde tot dusver, maar die door een vervanging in het slot die eer aan hun zagen voorbijgaan. Xavier Mercier is misschien wel de grootste pechvolgel van allemaal, hij speelde elke minuut die er te spelen viel…op vier luttele minuutjes na. Een gelijkaardig verhaal bij Jhon Lucumi (Genk), Kamal Sowah (OHL) en Joris Kayembe (Charleroi).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe lang zie jij Deschacht nog doorgaan?

Hij stopt na dit seizoen
29%
Nog één seizoen
55%
Nog twee seizoenen
8%
Nog drie seizoenen
1%
Meer dan drie seizoenen
7%
(224 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws