OFFICIEEL: Vandendriessche (31) maakt overstap naar KV Kortrijk

OFFICIEEL: Vandendriessche (31) maakt overstap naar KV Kortrijk

08-01-2021 13:14 Laatste update: 13:16
3

Bij KV Oostende is er heel wat veranderd sinds de Amerikaanse overname. Sportief wordt er een modern databeleid gevoerd, maar dat pakte voorlopig goed uit. Kevin Vandendriessche (31) is met zijn ervaring een belangrijk schakel, al zit zijn tijd bij KVO er mogelijk bijna op.

Na dit seizoen is Vandendriessche einde contract bij Oostende. Een contractverlenging lijkt gezien zijn prestaties slechts een formaliteit, maar de 31-jarige Fransman is momenteel een grootverdiener. In 2015 kreeg Vandendriessche bij zijn komst namelijk een contract naar de normen van Marc Coucke.

De nieuwe Amerikaanse eigenaars maken er een zaak van om minder hoge lonen te betalen en in te zetten op jonge, talentvolle spelers. Het valt dus af te wachten of Vandendriessche evenveel zal kunnen verdienen of dat de Fransman ook aan een lager salaris bij Oostende wil blijven. Eerder voetbalde Vandendriessche in ons land al voor Royal Excel Moeskroen.

Update: Volgens journalist Tomas Taecke van He Laatste Nieuws is de toekomst van Kevin Vandendriessche gekend. De Franse middenvelder verkast na dit seizoen naar KV Kortrijk. Zijn contract bij KV Oostende loopt af.

Update: KV Kortrijk heeft nu ook zelf bevestigd dat Vandendriessche naar het Guldensporenstadion komt.