'Ajax pakt uit met komst Haller, medische keuring op komst'

'Ajax pakt uit met komst Haller, medische keuring op komst'

07-01-2021 14:30
6

Ook in Engeland wordt nu gemeld dat Sébastien Haller op weg is naar Ajax. Het gezaghebbende The Athletic schrijft dat Ajax dicht bij de komst van de West Ham United-spits is.

De verwachting is dat Haller donderdag nog afreist naar Amsterdam voor een medische keuring. Daarna wordt de transfer afgerond. Het vooruitzicht om weer onder Erik ten Hag te werken is volgens The Athletic doorslaggevend voor Haller. Onder leiding van de huidige Ajax-trainer scoorde Haller dertig keer bij FC Utrecht. In 2017 maakte hij de overstap naar Eintracht Frankfurt.

Met de aanstaande transfer is 22,5 miljoen euro gemoeid, klinkt het. Het bedrag zit boven de 'uitgesmeerde' prijs waarover De Telegraaf repte: volgens de ochtendkrant ligt er een voorstel op tafel om vijf jaar lang vier miljoen euro over te maken naar West Ham. Dat zou ook vier jaar lang vijf miljoen euro kunnen worden, waardoor de transfersom op 20 miljoen euro uitkomt.

Haller maakte achttien maanden geleden voor een recordbedrag van 50 miljoen euro de overstap van Eintracht Frankfurt naar West Ham United. Sindsdien werd hij nooit een onbetwiste basisspeler. Hij kwam tot 48 optredens in de Premier League en scoorde tien keer.