Anderlecht mag dromen: Nu al de kracht en snelheid van een volwassene

Anderlecht mag dromen: "Nu al de kracht en snelheid van een volwassene"

07-01-2021 13:00 Laatste update: 13:10
16

Anderlecht wil ook de komende jaren volop inzetten op Neerpede, het trainingscomplex voor de jeugd. Mario Stroeykens (16) kan het volgende goudhaantje worden. Dat hoopt ook jeugdtrainer Mohamed Ouahbi.

Ouahbi kent Stroeykens natuurlijk bijzonder goed. "Mario was nog geen vijftien toen ik hem al inzette bij de U17. Hij heeft nu al de snelheid en de kracht van een volwassene. In hen begin werd hij bij de U17 overklast, omdat hij tegen spelers stond waartegen alleen kracht niet genoeg was. Maar hij heeft zich snel aangepast. Omdat hij niet op kracht spelers kon passeren, heeft hij andere aspecten verbeterd", legt hij uit bij La Dernière Heure. 

Stroeykens zou nu snel kunnen doorbreken. "Hij maakt nu op andere manieren het verschil. Als nummer negen scoort hij makkelijk, en met de twee voeten. Ik heb hem vaak gebruikt als één van de twee nummers tien achter de diepe spits. Daar kan hij zijn snelheid gebruiken om de tegenstander pijn te doen."

Onlangs tekende Stroeykens een nieuw contract bij Anderlecht. Hij ligt daar nu vast tot de zomer van 2023. Naast Stroeykens noemt Ouahbi ook nog de jongeren Debast, Agyei, Bounida, Boenda, Guindo, Michez, Engwanda en Duronville als mogelijk smaakmakers voor de toekomst.