UPDATE: KRC Genk-transfer McKenzie arriveert in België: “Ik kijk ernaar uit”

UPDATE: KRC Genk-transfer McKenzie arriveert in België: “Ik kijk ernaar uit”

07-01-2021 12:45 Laatste update: 09-01-2021 15:01
22

KRC Genk heeft opnieuw raak geschoten op de transfermarkt. Na Angelo Preciado wordt nu ook Mark McKenzie aangekondigd. De Amerikaan is nu ook geland op Belgische bodem en zou snel kunnen spelen.

De uit New York afkomstige MacKenzie komt over van Philidelphia Union. Hij moet nog slagen voor zijn medische testen, maar tekent normaal gezien een contract tot de zomer van 2025.

MacKenzie speelt bij voorkeur als centrale verdediger en haalde afgelopen jaar het MLS-elftal van het seizoen. Hij speelde vorig jaar ook zijn eerste interland voor de Verenigde Staten. Later deze week pakt hij het vliegtuig naar België. 

'We got him!' 🤗

De Amerikaanse international Mark McKenzie is onze tweede wintertransfer. Hij komt over van Philadelphia Union. 💙 🇺🇸

👉 https://t.co/UsZb0499bn#krcgenk #mijnploeg pic.twitter.com/fCoCfEKMbg

— KRC Genk (@KRCGenkofficial) January 7, 2021

Update 9/1: Het lijkt haast onmogelijk in coronatijd, maar Mark McKenzie is al aangekomen in België. De Amerikaan wordt naar alle waarschijnlijkheid in quarentaine geplaatst. Zo kan hij misschien al zaterdag 16 januari spelen tegen Moeskroen. Dan moet wel alles conform de maatregelen van de Pro League gegaan zijn.

Update: Mark McKenzie is gearriveerd in België. De nieuwe aanwinst van KRC Genk zal een contract tot 2025 tekenen in Limburg. “Ik kijk ernaar uit om het team te vervoegen”, citeert Het Laatste Nieuws.