Simeone over vertrek bij Atlético: Ik ben gelukkig, maar de club beslist

Simeone over vertrek bij Atlético: "Ik ben gelukkig, maar de club beslist"

07-01-2021 12:26

Atletico Madrid werd woensdagavond voor het tweede jaar op rij vroegtijdig uitgeschakeld in de Copa del Rey door een club uit één van de lagere divisies in het Spaanse voetbal. Trainer Diego Simeone baalt van de uitschakeling en deed na afloop een opvallende uitspraak over zijn toekomst bij de huidige koploper.

Atlético blameerde zichzelf tegen door met 1-0 te verliezen van UD Cornella, een club die uitkomt op het derde niveau in Spanje. Vorig seizoen werd de koploper van Spanje eveneens uitgeschakeld door een derde-divisionist. Cultural Leonesa bleek toen, na extra tijd, met 2-1 te sterk.

Simeone baalde na afloop van de ontluisterende uitschakeling in het Spaanse bekertoernooi en kwam met een verrassend statement over zijn toekomst bij de club. "We willen altijd winnen, maar onze tegenstander maakte het ons vandaag zeer lastig. Het was hetzelfde als vorig jaar. We zullen op zoek gaan naar oplossingen voor het volgende seizoen, als we er dan nog zijn."

Simeone, die al sinds 2011 hoofdtrainer is van Atlético, heeft bij de ploeg uit Madrid nog een contract tot 2022. "Dingen kunnen heel snel veranderen in de voetballerij, je moet rekening houden met alle mogelijkheden. Ik ben heel gelukkig hier, maar ik moet ook open staan voor alles wat de club gaat beslissen", sluit de manager af.