L'Équipe: Ajax gaat voor 25 miljoen euro nieuwe spits halen

L'Équipe: Ajax gaat voor 25 miljoen euro nieuwe spits halen

06-01-2021 23:50
2

Ajax gaat deze maand een nieuwe spits halen, meldt L'Équipe woensdagavond. Sébastien Haller staat op het punt om over te komen van West Ham United.

De Eredivisie is geen onbekend terrein voor Haller: de 26-jarige Fransman speelde tussen 2015 en 2017 voor FC Utrecht en werkte daar met huidig Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens de berichtgeving uit Frankrijk gaat Ajax liefst 25 miljoen euro overmaken naar The Hammers: het clubrecord van Antony zou dus na een half jaar al uit de boeken gaan. Haller ligt nog tot medio 2024 vast bij West Ham.

Volgens L'Équipe kan de transfer snel beklonken worden. Ten Hag liet eerder op de dag al weten dat Ajax zijn ogen openhoudt voor buitenkansjes op de transfermarkt, nu spitsen Lassina Traoré, Brian Brobbey én Klaas-Jan Huntelaar met fysieke ongemakken kampen. "Als er een kans voor het oprapen ligt, dan zullen we toeslaan. We zijn ons aan het oriënteren en meer dan dat."

Haller heeft tijdens zijn FC Utrecht-periode 51 keer gescoord in 98 officiële wedstrijden. In 2017 vertrok hij voor zeven miljoen euro naar Eintracht Frankfurt, dat Haller later voor een veelvoud van dat bedrag verkocht aan West Ham.