Onuachu on fire, topschutter van KRC Genk loopt één op één in de JPL

Onuachu on fire, topschutter van KRC Genk loopt één op één in de JPL

06-01-2021 23:20
1

KRC Genk won woensdag relatief eenvoudig haar oefenmatch tegen KAS Eupen met 1-4. Tegen de Panda's scoorde Paul Onuachu een hattrick. De aanvaller zit daardoor aan achttien doelpunten op achttien wedstrijden.

Onuachu begon met scoren op de openingsspeeldag tegen Zulte Waregem. Nadien scoorde hij in drie duels – waarvan hij er twee in actie kwam – van KRC Genk niet om dan de ene goal na te andere te maken. Na zijn 'droogte' begon een reeks van vijf wedstrijden waarin Onuachu minstens één keer raak trof.

Tegen Eupen was het wel de eerste keer dat Onuachu dit seizoen een hattrick wist te maken. Voordien wist hij in vier wedstrijden twee keer te scoren. Dat deed de Nigeriaan tegen KV Mechelen, KV Oostende, Cercle Brugge en Royal Antwerp FC.

Bongonda in top drie
Met achttien doelpunten is Onuachu afgetekend de leider in de topschutterslijst van de Jupiler Pro League. Thomas Henry (Oud-Heverlee Leuven) met dertien doelpunten in zeventien matchen en ploegmaat Theo Bongonda met elf doelpunten in vijftien wedstrijden vullen het podium aan.