Denayer en co zetten nieuwe stap richting titel, Napoli verliest zonder Mertens

06-01-2021 23:05
1

Het Olympique Lyon van Jason Denayer is de grote winnaar van de midweekse Ligue 1-speelronde. Titelconcurrenten Lille en Paris Saint-Germain knoeiden allebei, terwijl Lyon – mede dankzij twee treffers van Memphis Depay – afrekende met RC Lens.

Olympique Lyon-RC Lens 3-2
Memphis scoorde kort voor rust op aangeven van Lucas Paquetá en benutte in de tweede helft een penalty: het waren zijn negende en tiende goals van het Ligue 1-seizoen. Steven Fortés hielp Lyon tussendoor een handje met een eigen doelpunt. Florian Sotoca en Cheick Doucouré maakten het nog spannend, maar verder dan 3-2 kwam Lens niet. Jason Denayer speelde de volledige match.

Lyon trok de zege over de streep en pakte drie gouden punten. Lille liet zich thuis verrassen door Angers en verloor met 1-2. Het PSG van de debuterende trainer Mauricio Pochettino speelde bovendien met 1-1 gelijk tegen Saint-Étienne. L'OL staat na achttien van de 38 speelrondes drie punten voor op Lille én PSG en mag serieus dromen van zijn eerste landstitel sinds 2008.

Napoli - Spezia 1-2
Na een klein uur kwam Napoli - zonder de geblesseerde Dries Mertens - dankzij Andrea Petagna op voorsprong tegen Spezia. In de slotfase liep de thuisploeg tegen een harde klap aan toen M'Bala Nzoza vanaf de stip de gelijkmaker maakte.

Spezia moest de wedstrijd zelfs uitspelen met tien man na rood van Ardian Ismajili. Maar zelfs met een man minder wist de ploeg de zege over de streep te trekken. Negen minuten voor tijd tikte Tommasso Pobega met geluk de 1-2 tegen de touwen.

Napoli laat na om plek vier over te nemen van Sassuolo. Spezia klimt naar plek zestien.

Sampdoria - Inter 2-1
Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd verloren in Italië. Nummer elf Sampdoria won thuis met 2-1 en daardoor kan AC Milan de koppositie verstevigen.

Inter beleefde een bijzonder zware middag tegen Sampdoria. Na de gemiste penalty van Alexis Sanchez in de twaalfde minuut keek de ploeg van Antonio Conte tegen een achterstand aan. Antonio Candreva schoot wél raak vanaf de stip en nog voor de rust maakte Keita Baldé er ook nog 2-0 van.

Romelu Lukaku als invaller en Lautaro Martínez probeerden het wel, maar waren tegen Sampdoria minder succesvol. Na ruim een uur kopte Stefan de Vrij de aansluitingstreffer binnen. Die goal gaf Inter vleugels en via Lukaku werd het ook nog bijna 2-2. Ook Martínez en Ivan Perisic werden gevaarlijk, zonder succes.

AC Milan speelt later op woensdag tegen Juventus en staat bij winst op een voorsprong van vier punten.

Atalanta - Parma 3-0
Atalanta Bergamo heeft de weg naar boven weer gevonden na een 3-0 zege op Parma. De club is Juventus voorbij op de ranglijst. Een goal van Luis Muriel na een kwartier was goed voor een 1-0 ruststand.

De voorsprong werd in de tweede helft verder uitgebouwd door Duvan Zapata en Robin Gosens, die Zapata ook al assisteerde bij de 2-0. Hans Hateboer speelde ook, hij werd in de slotfase gewisseld toen de buit al binnen was.

Atalanta staat nu zesde met een voorsprong van één punt op Juventus, dat het op mag nemen tegen koploper Milan.

Crotone - AS Roma 1-3
AS Roma bevestigde tegen Crotone de status van titel-outsider. Het werd 1-3 in Zuid Italië. Bij Crotone stond Ajax-huurling Lisandro Magallàn in de basis. Hij moest na een half uur twee treffers incasseren van Borja Mayoral. Nog voor de rust werd het 0-3 door een benutte strafschop van Henrik Mkhitaryan. Pas in de slotfase deed Crotone iets terug.

Roma doet nog altijd volop mee in de strijd om de Italiaanse titel. De achterstand op Inter is drie punten. Sassuolo presteert met een vierde plaats ook boven verwachting.