De Bruyne en City winnen van United in derby van afgekeurde treffers

De Bruyne en City winnen van United in derby van afgekeurde treffers

06-01-2021 22:38
2

Kevin De Bruyne mag tegen Toby Alderweireld uitmaken wie dit seizoen beslag legt op de League Cup. Spurs plaatste zich dinsdag al voor de finale, Manchester City won woensdag de andere halve eindstrijd, uitgerekend op bezoek bij rivaal Manchester United.

Bij Man City begon Kevin De Bruyne op de partij. Hij scoorde ook ei zo na een knappe openingstreffer, maar zag zijn schot op de paal belanden. Na de eerste 45 minuten stond er een 0-0 op het bord, hoewel het net drie keer werd gevonden. Manchester United zag een treffer van Marcus Rashford afgekeurd worden, aan de andere kant hadden Ilkay Gündogan en Phil Foden pech.

Na rust liep de ploeg van Pep Guardiola alsnog uit. John Stones frommelde kort na rust de bal binnen met zijn knie en brak de wedstrijd open: 0-1. Het antwoord van Manchester United liet op zich wachten en het was eigenlijk een kwestie van tijd voordat de 0-2 zou vallen op Old Trafford. Riyad Mahrez miste nog, maar Fernandinho gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd alsnog in het slot.

Manchester City krijgt nu bijna vier maanden de tijd om toe te leven naar de eindstrijd op Wembley. De League Cup-finale staat gepland voor 25 april.