Donvil, de nieuwe CEO van Anderlecht met verleden bij Standard en Zulte Waregem

Donvil, de nieuwe CEO van Anderlecht met verleden bij Standard en Zulte Waregem

06-01-2021 21:30 Laatste update: 21:34
4

RSC Anderlecht heeft met Jos Donvil een nieuwe CEO gevonden. Donvil neemt op 1 april het stokje over van Karel Van Eetvelt, die ontslag heeft genomen. Maar wie is Donvil? VoetbalPrimeur.be zocht het voor u uit.

Donvil is voor Anderlecht zeker geen onbekende. De Dilbeekenaar werd in september van vorig jaar al aangesteld bij de club en werd de nieuwe COO (Chief Operating Officer, red.) van paars-wit. Enkele maanden later maakt hij dus meteen promotie bij Anderlecht.

Ook in de zakenwereld is Donvil een bekende naam. Hij was onder andere topman bij BASE en was ook aan de slag bij VOO, Nethys en Bpost. Flink wat ervaring op bestuursgebied dus voor Donvil, die daarnaast ook in de voetbalwereld zijn eerste stappen niet zet.

Van sponsor naar aandeelhouder naar voorzitter
In de voetbalwereld heeft Donvil namelijk ook al flink wat watertjes doorzwommen. Hij is voorzitter van KFC Wambeek Ternat, een provinciale club uit de buurt van zijn thuisbasis Dilbeek en was in 2015 ook voor 5 procent aandeelhouder van Zulte Waregem. Die aandelen verkocht hij even later ook al opnieuw.

Zijn meest opvallende passage was misschien wel bij Standard, waar hij de laatste jaren wel vaker te zien was. Naar verluidt aasde hij ooit op een functie op Sclessin en was hij als ex-topman van BASE, de hoofdsponsor van de Rouches, ook nauw betrokken met de club.

Zover kwam het uiteindelijk niet. Nadat BASE in 2016 overgenomen werd door Telenet verdween Donvil ook bij Standard uit beeld en kwam hij in 2020 bij RSC Anderlecht terecht. Toen als COO, nu als CEO. Vanaf 1 april begint hij ook officieel als opvolger van Karel Van Eetvelt. Kan hij de club helpen aan successen?