Ik hoop dat ik met OH Leuven hetzelfde parcours kan rijden als met Leicester

"Ik hoop dat ik met OH Leuven hetzelfde parcours kan rijden als met Leicester"

06-01-2021 16:16 Laatste update: 16:31
1

De nauwe banden met Leicester City heeft Oud-Heverlee Leuven een mooi Nieuwjaarsgeschenk gebracht. Andy King, een boegbeeld van The Foxes, zette zijn krabbel aan Den Dreef. De nieuwkomer mag zich meteen voorstellen.

"Ik kijk er enorm hard naar uit opnieuw te kunnen voetballen", toont King zich enthousiast op de website van OHL. De voorbije jaren kwam hij bij onder meer Glasgow Rangers en Huddersfield Town wat minder in het stuk voor. Dat is geen belemmering, verzekert de Welshman. "Elke voetballer zegt dat hij klaar is om te spelen. Ik ben daar geen uitzondering op", lacht hij. "Het is aan de coach om die keuze te maken, maar in mijn hoofd ben ik er absoluut klaar voor."

Zijn debuut zou meteen een wedstrijd tegen RSC Anderlecht zijn. "Ik ken Anderlecht natuurlijk via ex-ploegmaat Wasilewski die er jaren voetbalde. Met Kompany vocht ik menig duel uit op het veld", aldus King. Waarom koos hij voor Leuven? "Een nieuw land, een nieuwe competitie, dat sprak me sowieso aan. Daarnaast heb je uiteraard de link met Leicester City."

Veel info ingewonnen
King ging niet over één nacht ijs. "Ik praatte met Pearson, Eppiah en Iversen", haalt de middenvelder onder meer de ex-trainer van OHL aan. "Zij vertelden me enkel goeie dingen over zowel de club als de stad. Nigel kent coach Brys vrij goed en zei me dat ik me mijn overgang niet zou beklagen. De spelstijl is hier wat anders dan wat ik gewend ben, maar ik kan rekenen op de steun van de jongens om me zowel op als naast het veld aan te passen."

De winteraanwinst legt ook even zijn ambities bloot. "Ik hoop dat ik met OHL hetzelfde parcours kan rijden als bij Leicester. Ook al tekende ik slechts tot het einde van het seizoen, ik zou hier graag iets helpen uitbouwen op langere termijn. Ik voelde me meteen welkom en de spelers namen me onmiddellijk op in de groep", besluit King.