Saelemaekers heeft grootse droom in 2021: Ibra is mentaal erg belangrijk

Saelemaekers heeft grootse droom in 2021: "Ibra is mentaal erg belangrijk"

06-01-2021 15:59 Laatste update: 16:14
2

Alexis Saelemaekers zal zich zijn overstap van RSC Anderlecht naar AC Milan nog niet beklaagd hebben. Na een aanpassingsperiode is de Brusselaar een vaste waarde geworden in het elftal van Stefano Pioli, dat zich verrassend tot herfstkampioen kroonde. Dat schept hoge verwachtingen voor 2021.

Kunnen Saelemaekers en co de Scudetto in de wacht slepen? "We gaan simpelweg proberen om het nog beter te doen dan in de heenronde", durft onze landgenoot het woord 'titel' nog niet in de mond te nemen bij Eleven Corner. "We willen zoveel mogelijk positieve resultaten pakken, zoals dat in de heenronde goed heeft uitgepakt voor ons. We hopen op dat spoor te kunnen doorgaan. Wij hebben hier heel hard voor gewerkt, dus voor ons is dit succes logisch, maar je voelt wel bij de club en de supporters dat er iets groeiende is", klinkt het hoopvol.

Een sleutelrol in het succesverhaal behoort toe aan Zlatan Ibrahimovic, die de laatste weken weliswaar geblesseerd was. "We weten dat Ibra op mentaal vlak erg belangrijk is voor de ploeg. Als we in moeilijkheden zitten tijdens een match en we niet goed weten hoe we dat moeten aanpakken, zet hij de lijnen uit", zwaait Saelemaekers met lof. "Het is aan ons om te tonen dat we een sterke groep blijven, ondanks zijn afwezigheid. Al staat het buiten kijf dat zijn terugkeer ons deugd zal doen."

Ontwikkeling
Individueel lijkt Saelemaekers een stap vooruit gezet te hebben in de laars. "Elke speler die minuten maakt, zal zich goed voelen. Ik heb een trainer die me goed aanpakt en me veel raad geeft. We kijken vaak samen naar mijn wedstrijd, om de minpuntjes te zoeken. Het is ook voordelig van mij om dat allemaal te herbekijken. Dat zal me elke dag verder helpen, zodat ik het maximum kan geven. Ik voel dat ik een bepaalde evolutie heb gemaakt sinds mijn vertrek uit België", besluit hij.