Nog geen Vercauteren bij Antwerp: 10.000 euro boete dreigt voor de club

Nog geen Vercauteren bij Antwerp: 10.000 euro boete dreigt voor de club

06-01-2021 11:14 Laatste update: 17:29
13

Frank Vercauteren mag komend weekend niet op de bank plaatsnemen bij Antwerp. Anders krijgt hij een coronaboete van 750 euro en riskeert de club een boete tot 10.000 euro, dat laat Het Laatste Nieuws weten.

Marc Van Ranst uitte al kritiek op de terugkeer van Vercauteren en het niet-naleven van de coronaregels, maar Antwerp reageerde kordaat. "Op 2 januari testte hij negatief. De coach is enkel en alleen op de club voor een bloedafname, een nieuwe Covid-test en een online persconferentie met volledige inachtname van de social distancing."

Toch is er een protocol van de Pro League. ‘Geen knuffels meer. En reizen mocht, maar enkel onder de strikte voorwaarden die voor iederéén gelden. Wie zondigt, betaalt een boete. 750 euro voor de speler. En maximum 10.000 euro voor de club.’ Zes spelers dreigen zo KV Mechelen te missen: Nana Ampomah, Dieumerci Mbokani, Guy Mbenza, Cristian Benavente, Martin Hongla en Junior Pius.

"Ze zullen afhankelijk van hun datum van terugkomst de nodige tijd in quarantaine moeten doorbrengen. Ook als dat betekent dat zij daardoor niet in aanmerking komen voor de eerstvolgende wedstrijdselectie”, klinkt het. Ook Vercauteren zal aldus ontbreken. Momenteel neemt T2 Rudi Cossey de trainingen voor zijn rekening.

Inkomende transfers hebben een andere regeling: "Er is een afspraak voor inkomende transfers van elitesporters vanuit het buitenland", verduidelijkt de Pro League. "Spelers die drie dagen voor vertrek een laatste keer negatief getest zijn bij hun vorige werkgever, én meteen bij aankomst, mogen aansluiten." Vercauteren is geen speler en Rusland is geen testomgeving dus valt niet onder deze regel.