'STVV heeft na Brüls nieuwe wintertransfer binnen, enkel details nog'

'STVV heeft na Brüls nieuwe wintertransfer binnen, enkel details nog'

06-01-2021 08:15 Laatste update: 07-01-2021 07:28
10

STVV wil zich koste wat het kost verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League. Onder leiding van Peter Maes sloot Sint-Truiden het jaar af met een negen op negen. Toch mikt de club nog op een kwaliteitsinjectie. Zo staat Ilombe Mboyo op het verlanglijstje.

Het Nieuwsblad schrijft namelijk dat niet Zinho Gano of Hamdi Harbaoui bovenaan de pikorde staat momenteel, maar wel Mboyo. De 33-jarige aanvaller is na dit seizoen einde contract bij KV Kortrijk, maar STVV wil de Congolees graag deze winter al naar Stayen halen. Dit seizoen was Mboyo al goed voor acht doelpunten.

Met Mboyo zou STVV in ieder geval een brok ervaring in huis halen. In ons land voetbalde de aanvaller reeds voor Sporting Charleroi, KAA Gent, KRC Genk, Cercle Brugge en nu dus Kortrijk. In totaal is Mboyo al goed voor bijna 300 wedstrijden op het hoogste niveau. Eerder haalde STVV ook al Christian Brüls weg bij KVC Westerlo.

Update: Volgens Het Belang van Limburg is de overgang van Ilombe Mboyo van KV Kortrijk naar STVV zo goed als rond. Op de allerlaatste details en medische tests na is de deal afgerond. STVV heeft zo de gewilde diepe spits binnengehaald.