Guardiola maakt zich geen zorgen over contract De Bruyne: Ik ben vrij zeker

Guardiola maakt zich geen zorgen over contract De Bruyne: "Ik ben vrij zeker"

05-01-2021 22:55

Pep Guardiola maakt zich geen zorgen over de aanslepende contractonderhandelingen tussen Kevin De Bruyne en Manchester City. De Rode Duivel onderhandelt met zijn club over een nieuwe verbintenis tot 2025, maar een doorbraak is er nog niet.

De Bruyne is al enkele jaren de patron bij City en de club wil de 29-jarige middenvelder belonen voor zijn uitstekende prestaties met een nieuw contract. De Bruyne -die na de breuk met makelaar Patrick De Koster zelf onderhandelt samen met zijn advocaten- was teleurgesteld over het eerste bod en weigerde dat ook.

Guardiola is niet ongerust en gelooft dat er snel een akkoord zal volgen. "Ik ben vrij zeker dat hij zal blijven, maar we moeten het proces van de onderhandelingen respecteren", vertelde de Spanjaard aan Sky Sports.

"Ik weet niet wat er aan de hand is, want ik heb nog niet gesproken met Txiki (Begiristain, sportief directeur van City, red.). Maar Kevin weet dat we hem appreciëren, als voetballer én als mens. Hij is belangrijk voor de ploeg. Ik maak me geen zorgen over zijn beslissing. Hopelijk loopt alles goed af", besloot Guardiola.