Vandenbempt onthult de drie spelers die op zijn lijst voor Gouden Schoen staan

Vandenbempt onthult de drie spelers die op zijn lijst voor Gouden Schoen staan

06-01-2021 19:30
10

De opvolger van Hans Vanaken is volgende week bekend. Woensdag kennen we de nieuwe Gouden Schoen. Deze editie zijn er verschillende kandidaat-winnaars en inmiddels onthullen enkele stemgerechtigen ook steeds vaker op wie ze gestemd hebben.

Analist Philippe Albert gaf eerder zijn drie stemmen al aan. Ook Peter Vandenbempt onthulde bij Eleven Corner op wie hij heeft gestemd. Al wilde hij nog niet alles prijsgeven. "Ik zal mijn top 3 geven, maar de volgorde ga ik niet vermelden", klonk het. "Het is een bijzondere verkiezing, want in principe moet je twee keer stemmen: één keer in juni en één keer in december."

"Nu moet je meteen stemmen voor het hele jaar. Als ik iedereen zo bezig hoor, dan wordt er vooral rekening gehouden met dit seizoen. Maar er zijn tussen januari en maart ook wel nog negen wedstrijden gespeeld, hé", geeft Vandenbempt aan. "In mijn afweging heb ik daar dan ook rekening mee gehouden. Iemand die alleen maar in het huidige seizoen heeft gepresteerd, heeft dan ook net iets minder kans bij mij."

De top drie
"In mijn top 3 staan Lior Refaelov (Royal Antwerp FC), Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A) en dan zal ik misschien een beetje verrassen, maar ik heb ook Hans Vanaken er bijgezet. Omdat Club Brugge tussen januari en maart zijn voorsprong op de rest toch heeft weten uit te breiden en Vanaken van alle Club-spelers toch het meest bepalend was", aldus de analist.

Volgens Vandenbempt is Vanaken ook na zijn tweede Gouden Schoen nog niet weggezakt. "Vanaken is er voor het tweede jaar op rij in geslaagd om ondanks de druk die bij de Gouden Schoen komt kijken, toch een zeer behoorlijk niveau aan te houden", klinkt het.

Toch is Vanaken geen grote kanshebbers voor de Gouden Schoen. "De lat ligt nu dan misschien wel nóg hoger bij Club Brugge en Vanaken was in een bepaalde periode ook een stuk minder goed, maar hij heeft ook veel gespeeld. En voor mij telt alles mee voor de Gouden Schoen: prestaties in de competitie, de Champions League en bij de Rode Duivels", besluit Vandenbempt.