Club Brugge ziet Vanaken dan toch strafvermindering krijgen

Club Brugge ziet Vanaken dan toch strafvermindering krijgen

05-01-2021 18:14 Laatste update: 18:28
143

Opdracht (deels) volbracht voor Club Brugge. De landskampioen is erin geslaagd de opgelegde schorsing voor Hans Vanaken te verminderen. Hij is niet langer vier weken geschorst, maar wel vier weken waarvan één met uitstel.

Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond dinsdagavond bekendgemaakt. Vanaken keek aanvankelijk tegen een schorsing van vier weken effectief aan, maar dat vond men bij Club Brugge veel te zwaar. De landskampioen ging in beroep. Met succes, zo blijkt.

Vanaken kreeg twee weken schorsing opgelegd voor zijn tackle waarmee hij Andreas Beck raakte, terwijl hij ook twee weken extra schorsing kreeg na beledigingen aan het adres van de spelleiding. Bij Club Brugge ging men vooral in tegen de shcorsing voor zijn tackle, die men veel te zwaar vond.

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft Vanaken uiteindelijk één wedstrijd minder schorsing gegeven. Het is niet geweten of die schorsing ook wordt afgenomen van de 'zware tackle' of zijn taalgebruik tegenover de spelleiding.

Club Brugge mist Vanaken daardoor drie partijen. Het zal niet op hem kunnen rekenen in de wedstrijden tegen STVV, K. Beerschot V.A en KV Oostende. De wedstrijd tegen KRC Genk mag hij wel weer spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie