Schrikbarende cijfers in Engeland: recordaantal besmettingen in Premier League

Schrikbarende cijfers in Engeland: recordaantal besmettingen in Premier League

05-01-2021 17:40
1

Het aantal coronabesmettingen in de Premier League is in de week van maandag 28 december tot en met zondag 3 januari tot schrikbarende hoogtes gestegen. Veertig spelers en stafleden zijn in die week positief getest op het coronavirus. 

Dat meldt de Premier League dinsdag in een statement. Als een verrassing komt het hoge aantal positieve tests niet. Zo werden er bij verschillende clubs al wedstrijden uitgesteld vanwege een te hoog aantal positieve tests. Niet eerder lag het aantal besmettingen echter zo hoog: het hoogste aantal besmettingen in één week lag voor het nieuws van dinsdag op achttien.

De Premier League geeft aan nog steeds het volste vertrouwen te hebben in de protocollen die alle clubs moeten volgen. De laatste weken zijn vooral Fulham en Manchester City hard getroffen door het virus. 

Dat het nieuws dat de besmettingen nog nooit zo hoog lagen juist op dit moment komt, is voer voor discussie. Verschillende spelers uit de Premier League overtraden tijdens de feestdagen de maatregelen. Zo circuleerden er foto's van spelers van Tottenham Hotspur, West Ham United, Crystal Palace en Fulham, waarbij de coronamaatregelen niet in acht werden genomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie