Ibrahimovic verliest race tegen de klok en moet absolute kraker laten schieten

Ibrahimovic verliest race tegen de klok en moet absolute kraker laten schieten

05-01-2021 17:30

AC Milan zal het in de Serie A-kraker tegen Juventus zonder Zlatan Ibrahimovic moeten stellen. De 39-jarige Zweed kampt nog met een hamstringblessure.

Dat liet tainer Stafeno Pioli op de persconferentie voorafgaand aan het duel weten. "Het gaat steeds beter met Ibrahimovic, maar hij is nog niet beschikbaar" vertelde Poli. De laatste week trainde Ibrahimovic wel weer mee met de selectie van Milan, maar desondanks komt het duel met Juve te vroeg.

Op 22 november tegen Napoli (1-2 zege) kwam Ibrahimovic voor het laatst in actie. Hij scoorde die wedstrijd twee keer. Het gemis van de spits is nog niet merkbaar bij de Milanezen. I Rosseneri verloor nog geen wedstrijd zonder Ibrahimovic: van de tien duels dat Milan speelde sinds Zlatans blessure won het er zeven en speelde het drie keer gelijk. Alexis Saelemaekers zal er tegen Juve ook niet bij zijn. Onze landgenoot heeft een blessure aan zijn dijbeen.

Milan is momenteel koploper van de Serie A met één punt meer dan vijand Internazionale. Juventus, de huidige kampioen van Italië, staat vijfde met tien punten minder de club uit Milaan. Juventus heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.