Clement verdedigt fout Vanaken met onbestrafte fouten Haroun en Odjidja

Clement verdedigt fout Vanaken met onbestrafte fouten Haroun en Odjidja

05-01-2021 14:02 Laatste update: 14:13
149

Hans Vanaken dreigt vier wedstrijd van Club Brugge te missen na zijn rode kaart tegen KAS Eupen. Twee van die schorsingdagen zijn voor zijn tackle op het been van Andreas Beck. Bij Club Brugge vindt men die straf te zwaar.

Onder andere Philippe Clement kwam voor om Vanaken te verdedigen en haalde er zelfs beelden bij. Zo zag hij de voorbije weken flink wat onbestrafte fouten op onze velden. Eén daarvan was de tackle op Krépin Diatta, waar Faris Haroun (Royal Antwerp FC) geen kaart voor kreeg. "Er zijn vijf contacten hier. Ik wil hiermee aantonen dat het niet onlogisch is dat er een reactie komt van een speler. Een slechte reactie, dat wel. Maar ik wil maar zeggen dat het te begrijpen is dat je dan gefrustreerd bent als jezelf rood krijgt", citeert Het Laatste Nieuws de trainer van Club Brugge.

Bij het Bondsparket was men niet opgezet met de verdediging van Clement. De coach kreeg dan ook kritiek van voorzitter Wim Mertens. "Het is niet de bedoeling om niet-bestrafte fouten te analyseren, dat is niet de taak van onze commissie", snoerde hij Clement de mond. Die reageerde fijntjes. "Dan zullen we het contact van Vadis Odjidja (KAA Gent) niet tonen. Ik dank u voor uw aandacht."

Ook Bondsprocureur Ebe Verhaegen kwam terug op de verdediging van Clement. "De overtredingen van Haroun en Odjidja zijn niet bestraft met een rode kaart, daar kan de bondsprocureur dus niet in tussenkomen. Het bondsparket heeft lage sancties uitgesproken. Speler Hans Vanaken is door niets of niemand benadeeld geweest in deze sanctie", geeft hij aan.