Ex-speler van Standard wil scheidsrechter worden: Ideaal voor mij

Ex-speler van Standard wil scheidsrechter worden: "Ideaal voor mij"

05-01-2021 13:15
6

De KBVB moedigt ex-voetballers aan om zich om te scholen tot scheidsrechter. Fazli Kocabas (31) is de eerste die toehapt. Kocabas heeft onder meer bij Standard, Eupen en Union gespeeld. 

"Ik wilde binnen de profwereld aan de slag blijven, maar zonder aan een club verbonden te zijn", legt Kocabas uit aan Het Nieuwsblad. "Een scheidsrechter is van nature neutraal, dus dat is ideaal voor mij. Aanvankelijk had ik veel twijfels maar na een onderhoud met Alexandre Boucaut werd alles duidelijk en wilde ik ervoor gaan."

Kocabas kan door zijn status als ex-voetballer een speciaal traject volgen. "Ik ben ambitieus. Mijn doel is profwedstrijden leiden. Ik wil niet gedurende twintig jaar in de jeugdreeksen blijven hangen. Mijn toekomst kan ik niet voorspellen. Zal het mij bevallen? Voorlopig denk ik van wel, gezien mijn karakter en de zin die ik heb om eraan te beginnen."

Boucaut volgt het project nauwlettend op. "Het doel is Fazli op een zo hoog mogelijk niveau te brengen", vertelt Boucaut. "In principe heb je vijf tot zes jaar nodig, maar het kan ook in drie jaar. Hij heeft het voordeel dat hij het voetbal kent en alle trucs van de spelers die erbij horen. Ik herinner mij hem als een correcte en hoffelijke verdediger. Ik hou alleen goede herinneringen aan hem over."