'Noodlijdend Barcelona pakt bus in plaats van vliegtuig en spaart 30.000 euro uit'

'Noodlijdend Barcelona pakt bus in plaats van vliegtuig en spaart 30.000 euro uit'

Een opvallend verhaal uit de Catalaanse media: FC Barcelona nam voor zijn eerste uitwedstrijd van 2021 de bus, in plaats van het vliegtuig. De Catalanen wilden geld besparen met hun reis naar het naburige Huesca.

De ploeg van Ronald Koeman trad zondagavond aan tegen Huesca en had dus de bus gepakt om de circa drie uur durende overtocht te maken. Als de Barça-delegatie het vliegtuig had gepakt, had dat qua tijd namelijk niet veel uitgemaakt. Volgens Esport3 spaarde de huidige nummer 5 van Spanje hiermee dertigduizend euro uit.

In Camp Nou moet anno 2021 elk dubbeltje omgedraaid worden. Barça is grotendeels afhankelijk van wedstrijdinkomsten – met name uit de toeristische sector – en is hard geraakt door het verbod op publiek tijdens de wedstrijden. De club heeft tot twee keer toe een beroep op de spelers en de overige personeelsleden moeten doen: zij hebben afgezien van een deel van hun salaris. Wintertransfers zijn pas mogelijk als er eerst spelers verkocht worden.

Barcelona won zondag overigens met 0-1 bij de hekkensluiter. Frenkie de Jong tekende voor de enige treffer van die wedstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie