Forfait dreigt voor bekermatchen na weigering: “Had hoogtepunt moeten zijn”

Forfait dreigt voor bekermatchen na weigering: “Had hoogtepunt moeten zijn”

05-01-2021 07:00
8

Dessel Sport, Rupel Boom en THES Sport hebben va hun lokale besturen geen toestemming gekregen om de groepstrainingen te hervatten. Tenzij het overlegcomité alsnog versoepelingen aankondigt zullen deze clubs forfait moeten geven voor de Croky Cup.

In de zestiende finales van de Beker van België wachten Beerschot, KAS Eupen en KRC Genk voor de drie amateurclubs, maar er werd geen toestemming gegeven van de lokale besturen om te spelen. “Wat een hoogtepunt voor onze club had moeten zijn, gaat wellicht met een sisser aflopen”, laat THES-voorzitter Wendy De Wit aan Het Nieuwsblad weten.

“Toch sta ik tweehonderd procent achter de beslissing van de burgemeester. Welk nut heeft het een maand te trainen om dan één wedstrijd te spelen achter gesloten deuren? De kans is heel klein dat er versoepelingen aankomen. Laten we dan gewoon een foto nemen van de huidige 1/16de finales en die volgend jaar afwerken mét publiek en een fatsoenlijke voorbereiding.”

Olsa Brakel
Olsa Brakel mag wel spelen tegen Club Brugge. “Een duel op televisie is het enige dat we onze fans kunnen teruggeven”, zegt CEO Bart Vermeulen. “Normaal gezien hadden we voor een volksverhuizing vanuit Brakel gezorgd. Dat valt helaas in het water, net als de wedstrijdrecette. We zullen dit duel als een vorm van klantenbinding beschouwen.”