Matias Suarez krijgt het hard te verduren in 'superclassico'

04-01-2021 20:25

In Argentinië is voetbal heilig en als de 'superclassico' op het programma staat is het altijd uitkijken geblazen. Ook deze keer was het duel tussen Boca Juniors, met Carlos Tevez, en River Plate, met Matias Suarez, een waar spektakelstuk. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel maar de scherpe duels en vuile fouten waren weer niet op één hand te tellen. Matias Suarez, voormalig Anderlecht-speler deelde in de klappen.

De ‘Superclasico’ in de Argentijnse Primera Division werd gespeeld in een leeg stadion, want ook in Argentinië kampen ze met corona. Maar toch werd er zoals gewoonlijk op het scherp van de snee gespeeld. Boca kwam voor rust op voorsprong dankzij Ramon Abila, maar zag Campuzano nog voor het uur zijn tweede gele kaart pakken. De Colombiaanse middenvelder zette eerst zijn elleboog in de keel van Jorge Carrascal en deelde na de pauze een vuistslag uit aan gewezen Anderlecht-speler Matias Suarez.

River Plate kwam via Federico Girotti en Rafael Santos Borré vervolgens op voorsprong. Vijf minuten voor tijd zette Sebastian Villa echter de 2-2-eindstand op het bord nadat River-speler Enzo Perez ook een rode kaart aan zijn broek kreeg.