UPDATE: 'Geen Lovera voor Anderlecht, Argentijn op weg naar thuisland'

UPDATE: 'Geen Lovera voor Anderlecht, Argentijn op weg naar thuisland'

04-01-2021 17:09 Laatste update: 30-01-2021 10:35
33

Mag Maximiliano Alberto Lovera zich straks een spelers van RSC Anderlecht noemen? Volgens het Griekse to10 heeft paars-wit alvast een officieel bod neergelegd bij Olympiakos Piraeus.

Lovera is een polyvalente aanvaller. De 21-jarige Argentijn komt het best tot zijn recht als diepe spits, maar kon ook op de flanken uit de voeten. Sinds de zomer van 2019 staat Lovera op de loonlijst van Olympiakos Piraeus. Voordien kwam hij in eigen land uit voor Club Atlético Rosario Central.

Olympiakos betaalde destijds vier miljoen euro om Lovera naar Griekenland te halen. Dit seizoen komt de aanvaller amper aan spelen toe. In de Griekse competitie mocht hij amper vier keer opdraven. Daarin wist hij niet te scoren. Wel was hij goed voor twee assists.

Bij Olympiakos ligt Lovera nog tot medio 2024 onder contract. Anderlecht wil hem huren tot het einde van het seizoen. Het zou ook gaan voor een aankoopoptie.

Update: De kans dat Anderlecht Lovera in huis gaat halen, is klein. De Argentijn lijkt op weg naar zijn geboorteland. Racing onderhandelt momenteel met Olympiakos over een deal.