UPDATE: 'Oplossing voor Thelin, maar geen extra geld voor Anderlecht'

UPDATE: 'Oplossing voor Thelin, maar geen extra geld voor Anderlecht'

04-01-2021 14:15 Laatste update: 20:40
13

RSC Anderlecht zal de komende weken nog oplossingen zoeken voor flink wat overbodige pionnen. Daar is Isaac Kiese Thelin er één van. De spits mag vertrekken en een oplossing lijkt zich aan te bieden.

Eerder klonk het nog dat de MLS een mogelijke bestemming was voor Thelin, maar volgens het Zweedse Expressen blijft de spits wel in Europa. Zo trekt de aanvaller van Anderlecht naar Turkije, waar hij uit een niet nader genoemde club uit Istanbul voor zal uitkomen.

Thelin werd de voorbije maanden aan Malmö FF uitgeleend en kon daar ook overtuigen. De club zelf leek ook langer door te willen met de spits, maar besloot uiteindelijk om toch niet langer door te gaan met Thelin.

Anderlecht werd nog uit het tijdperk van Herman Van Holsbeeck in huis gehaald, maar wist nooit helemaal te overtuigen bij paars-wit. Na bijna vier jaar kan de spits nu toch definitief afscheid nemen van Anderlecht.

Update 4/01:
De Turkse club waarover het zou gaan zou Kasimpasa zijn. Turkse bronnen melden dat Kasimpase een principe akkoord heeft met de spits.

UPDATE: Thelin staat op het punt om Anderlecht te verlaten, maar volgens Het Laatste Nieuws gaat het niet om een definitieve transfer. De Zweedse spits zal alweer verhuurd worden door Anderlecht en het seizoen afwerken in Turkije. Door de hoge looneisen van Thelin was geen enkele club naar verluidt bereid om de spits ook definitief in huis te halen. Voor Thelin wordt het al zijn vierde uitleenbeurt sinds zijn komst naar Anderlecht.