UPDATE: 'Anderlecht bijna rond met speler, maar zaterdag nog één keer scouten'

UPDATE: 'Anderlecht bijna rond met speler, maar zaterdag nog één keer scouten'

04-01-2021 12:45 Laatste update: 07-01-2021 23:19
69

RSC Anderlecht wil zich deze winter dan toch versterken. Volgens Ghanasoccernet.com staan de Brusselaars op het punt om Majeed Ashimeru naar het Lotto Park te halen. De 23-jarige middenvelder komt over van Red Bull Salzburg.

Ashimeru wordt door Anderlecht gehuurd tot het einde van het seizoen. Het Afrikaanse medium meldt daarbij dat paars-wit ook een aankoopoptie weet te bemachtigen. Vorige seizoen werd de Ghanees uitgeleend aan Sankt-Gallen, waar hij 34 wedstrijden in actie kwam als centrale middenvelder.

Dit seizoen was Ashimeru nog geen vaste waarde bij Salzburg, al kwam hij toch een tiental wedstrijden in actie. Nu volgt wellicht een uitleenbeurt aan Anderlecht, dat momenteel met Josh Cullen en Albert Sambi Lokonga op het middenveld speelt. Toch zou Vincent Kompany volgens het medium gecharmeerd zijn door Ashimeru.

UPDATE: Ook Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure geven aan dat Ashimeru op komst is bij Anderlecht. De Waalse bron meldt daarnaast dat Anderlecht ook een aankoopoptie in de deal wil zetten.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is RSC Anderlecht met RB Salzburg aan het onderhandelen om Majeed Ashimeru binnen te halen. Donderdag zouden de medische tests worden afgelegd. Anderlecht is naarstig op zoek naar offensieve (goedkope) versterkingen.

Update: Gaat Anderlecht Ashimeru nog één keer bekijken alvorens hem aan te trekken? Paars-wit zou zaterdag in de tribune zitten tijdens Kayserispor - Yeni Malatyaspor.