Deense media: 'Ajax lonkt naar Eriksen, die overbodig is bij Internazionale'

Deense media: 'Ajax lonkt naar Eriksen, die overbodig is bij Internazionale'

04-01-2021 12:25
14

Christian Eriksen wordt door het Deense Ekstra Bladet in verband gebracht met Ajax. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, zou de situatie rond de middenvelder van Internazionale nauwlettend in de gaten houden.

Het Deense medium weet dat Eriksen op een zijspoor zit bij Inter en brengt diverse mogelijkheden in kaart voor de spelmaker uit Middelfart. Eén daarvan is Ajax, dat 'zeker niet bovenaan het verlanglijstje staat maar misschien wel de oplossing is'. Overmars zou de ontwikkelingen rond Eriksen op de voet volgen en klaarstaan als er een gelegenheid is om de Deen terug te halen.

Er valt te lezen dat Ajax hem niet kan kopen of een hoog salaris kan ophoesten, maar dat er wel de mogelijkheid is tot ruilhandel 'met één van de talenten van de club'. Daarnaast zou Eriksen ook een half jaar gehuurd kunnen worden, waardoor de waarde van de middenvelder weer stijgt en hij in de zomer voor een leuke transfersom verkocht kan worden door Inter. Als de Italianen een deel van de investering terug willen kan Ajax een interessante optie zijn, zo valt er te lezen.