Ik heb leuke periode gehad bij Antwerp, jammer dat het maar twee jaar was

"Ik heb leuke periode gehad bij Antwerp, jammer dat het maar twee jaar was"

06-01-2021 11:00 Laatste update: 18:00

Yves De Winter (33) zag zijn avontuur bij Antwerp vorige zomer aflopen. Hij kreeg geen nieuw contract meer. Sindsdien is de ervaren doelman op zoek naar een nieuwe werkgever.

Afscheid van Antwerp
Antwerp besloot vorig jaar om niet verder te gaan met De Winter. "Als ze in januari allemaal andere keepers gaan kopen, voel je natuurlijk de bui al hangen", legt hij uit bij VoetbalPrimeur.be. "Maar tot dan had ik het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik was er derde keeper, ik wist waarvoor ik gehaald was en ik denk dat ook iedereen bij Antwerp tevreden was met het werk dat ik deed. Als dat dan niet tot contractverlenging leidt, is dat natuurlijk altijd jammer."

Toch kijkt De Winter niet ontgoocheld terug op zijn tijd bij Antwerp. "Ik heb een leuke periode gehad bij Antwerp. Ik had leuke collega's en het niveau op training lag hoog. Dus ik kijk zeker positief terug op mijn periode bij Antwerp. Enkel jammer dat het maar twee jaar was."

Nieuwe club?
De Winter zit inmiddels meer dan zes maanden zonder club, maar geeft de hoop niet op. Hij gaat nog resoluut voor een profcontract. "Ja, natuurlijk hoop ik nog op 1A of 1B. Ik denk dat ik nog een meerwaarde kan zijn voor veel ploegen, maar de plaatsen zijn natuurlijk heel duur. Zeker als keeper. Het buitenland? Dat is altijd een optie als het een aantrekkelijk voorstel is. Ik sta momenteel open voor alles."

Ondertussen moet hij zijn conditie onderhouden. Dat is niet evident. "Voorlopig is dat inderdaad moeilijk. Tijdens een gewoon seizoen zou ik gaan meetrainen met een club, maar door corona zijn ze daar niet happig op. Ik kan ook niet naar de gym gaan. Ik probeer het zo goed mogelijk zelf te doen: veel lopen, krachttraining thuis en op mijn eten letten. Sommige dagen lukt het beter dan andere. Ik zal geen honderd procent fit zijn, maar heb ook geen maanden nodig om terug op niveau te geraken", benadrukt de doelman.

Bezig tijdens corona
Eén ding is zeker: De Winter verveelt zich nog niet tijdens de lockdowns. "Ik ben een paar jaar geleden terug beginnen studeren. Dus nu heb ik alle tijd om dat diploma Handelswetenschappen eindelijk te halen. Verder is mijn dochter ondertussen een jaar oud, dus daar heb je ook wel je handen mee vol. Daarnaast ben ik aan het trainen of dingen aan het regelen voor de bouw van ons huis. Ik heb mijn handen dus vol", besluit De Winter.