'Luckassen mag RSC Anderlecht na amper een half seizoen alweer verlaten'

'Luckassen mag RSC Anderlecht na amper een half seizoen alweer verlaten'

04-01-2021 10:05
26

RSC Anderlecht zal in de komende transferperiode nog afscheid nemen van flink wat spelers. Eén van de spelers die ook mag vertrekken, is Derrick Luckassen.

De verdediger werd na een goed seizoen bij Anderlecht voor een nieuw seizoen gehuurd van PSV. Een groot succes werd die nieuwe uitleenbeurt echter niet. De Nederlander komt amper nog aan bod bij de Brusselaars en viel al meermaals uit de selectie. Volgens La Dernière Heure sluit Anderlecht een vervroegd vertrek dan ook niet uit.

Als er een ploeg interesse toont om de uitleenbeurt van Luckassen vervroegd te beëindigen, wil Anderlecht akkoord gaan. Bij Anderlecht krijgen Matt Miazga en Hannes Delcroix nu volop hun kans, terwijl ook Lucas Lissens en Marco Kana nog steeds rondlopen bij de club. Daarnaast staat ook Elias Cobbaut op het punt om terug te keren, waardoor Anderlecht het niet langer nodig acht om Luckassen nog te houden.

Luckassen begon aan het seizoen als basispion, maar is die na de verloren partij tegen Club Brugge (3-0) helemaal kwijt. Hij kwam sindsdien (4 oktober) nog maar één keer in actie, een invalbeurt tegen Royal Antwerp FC op 1 november. De laatste zes partijen kreeg hij zelfs geen plekje meer in de selectie.