Pirlo neemt geen blad voor de mond en wijst Juve-leiding op potentiële aanwinst

Pirlo neemt geen blad voor de mond en wijst Juve-leiding op potentiële aanwinst

04-01-2021 09:00

Andrea Pirlo hoopt in de winterse transferperiode een nieuwe spits te verwelkomen bij Juventus. Na de 4-1 overwinning op Udinese neemt de oefenmeester van De Oude Dame geen blad voor de mond: Olivier Giroud zou volgens hem prima bij de club passen.

Pirlo moet zijn spits Álvaro Morata missen. De Spanjaard staat de komende tijd met een spierblessure aan de kant. De Juventus-trainer hoopt zo snel mogelijk een nieuwe aanvaller aan de selectie toe te voegen. "De transferperiode begint maandag, binnen de club hebben we al besproken wat we gaan doen mochten er kansen komen. We hopen de komende dagen wat te kunnen doen", vertelt hij voor de camera van DAZN. Wanneer de naam van Giroud ter sprake komt, is Pirlo duidelijk. "Hij zou van pas komen."

Een van de uitblinkers tijdens de overwinning op Udinese was Paulo Dybala, die een moeizame periode achter de rug heeft in Turijn. Na het laatste fluitsignaal omhelsde Pirlo de Argentijn. "Wij hebben Dybala nodig en Dybala heeft ons nodig", vervolgt hij. "Hij heeft goed gewerkt op het trainingsveld, we zagen tijdens de wedstrijd dat hij fitter was. We lieten hem bewust tot het einde staan, in de hoop dat hij zou scoren."

Juventus zal dit seizoen alle zeilen bij moeten zetten, wil het nog een kans maken op het kampioenschap. De Oude Dame staat vijfde, met 27 punten uit 14 duels. Koploper AC Milan, dat zondag met 0-2 won op bezoek bij Benevento, heeft tien punten meer.