Geen akkoord tussen Man City en De Bruyne: 'Rode Duivel weigert contractvoorstel'

Geen akkoord tussen Man City en De Bruyne: 'Rode Duivel weigert contractvoorstel'

04-01-2021 08:30 Laatste update: 08:36
37

Manchester City wil langer door met Kevin De Bruyne. Niet verrassend, gezien zijn prestatie tegen Chelsea FC van afgelopen zondag. Beide partijen bespreken een contractverlenging, maar van een akkoord is nog geen sprake.

In Engeland werd al meermaals gemeld dat De Bruyne en Man City dicht bij een akkoord zouden staan over een nieuw contract. Volgens Het Laatste Nieuws is dat echter veel te voorbarig. Sterker nog, De Bruyne heeft de aanbieding van Man City geweigerd.

De middenvelder voert sinds hij afscheid nam van manager Patrick De Koster samen met zijn vader de contractbesprekingen en is duidelijk een stevige onderhandelaar. Het eerste voorstel werd al snel geweigerd. Zo zou De Bruyne netto minder overhouden aan een prestatiegericht contract dat werd voorgeschoteld door Man City.

De Bruyne verdient momenteel circa achttien miljoen euro bij The Citizens, maar is inmiddels ook uitgegroeid tot één van de beste spelers ter wereld. Hij wil dat ook beloond zien worden met een hoger loon. Man City maakt zich echter nog geen zorgen en verwacht dat er wel een akkoord aankomt. Dan moet de club wel het loonplafond doorbreken en De Bruyne een flinke loonsverhoging aanbieden. Wordt vervolgd.