Barça opent 2021 met nipte zege: Messi goed voor heerlijke assist

Barça opent 2021 met nipte zege: Messi goed voor heerlijke assist

03-01-2021 22:49 Laatste update: 22:53
Primera División 0 Reacties

FC Barcelona is het nieuwe jaar begonnen met een nipte overwinning op hekkensluiter Huesca. Eén bevlieging van Lionel Messi en Frenkie de Jong bleken op de late zondagavond voldoende in Estadio El Alcoraz.

Messi had Barça's laatste wedstrijd van 2020 overgeslagen, zag zijn ploeg toen punten verspelen tegen Eibar en keerde zondag weer terug. De ploeg van Ronald Koeman probeerde direct afstand te nemen. Nadat Pedri en Messi de eerste waarschuwingsschoten afleverden, werd de ban na een klein half uurtje alsnog gebroken. De Jong dook op het juiste moment bij de tweede paal op en promoveerde een geraffineerde voorzet van Messi tot de 0-1.

Dat de schade beperkt bleef voor Huesca, was te danken aan Álvaro Fernández: de sluitpost moest meerdere malen handelend optreden, maar zorgde ervoor dat zijn ploeg nog lange tijd mocht hopen op een stunt. Van een slotoffensief kwam het echter niet meer, waardoor Barça de wedstrijd relatief rustig vol kon maken.

Messi en de zijnen klimmen over Sevilla heen naar plek vijf. De achterstand op Atlético Madrid bedraagt tien punten, terwijl Real Madrid acht punten voor staat: de nummer één heeft echter nog één wedstrijd tegoed, terwijl De Koninklijke juist één duel meer gespeeld heeft. Woensdag wacht de volgende opdracht, de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie