Sterke De Bruyne inspireert Man City in overtuigende winst tegen Chelsea

03-01-2021 19:23

Chelsea heeft tegen Manchester City de vierde nederlaag in zes wedstrijden geleden. Bij de bezoekers was Kevin De Bruyne met een assist en een doelpunt één van de grote uitblinkers. Het werd 1-3.

Aan de 0-1 van Ilkay Gündogan kon Chelsea niet zoveel doen, maar Lampard zal hoofdschuddend naar de 0-2 van Phil Foden hebben gekeken. Hij stond vogelvrij en tikte twee minuten later, op voorzet van De Bruyne van dichtbij binnen. Manchester City had geen moeite om Chelsea onschadelijk te maken. En verder had Chelsea geen grip op Manchester City, waar De Bruyne als valse spits diende. Hij maakte er na 34 minuten 0-3 van, opnieuw na weifelend optreden van de Chelsea-defensie.

De wedstrijd leek voor de rust al gespeeld, want Chelsea bakte er werkelijk niets van op Stamford Bridge. Chelsea was tandeloos en leek niet meer in een comeback te geloven. Manchester City maakte ook geen aanstalten meer om de score uit te breiden. Callum Hudson-Odoi deed in de blessuretijd nog wel iets terug voor Chelsea.

Manchester City klimt met twee plaatsen op de ranglijst en staat nu vijfde. Chelsea daalt naar de achtste plaats.