'Vier Belgische topclubs denken aan ex-Anderlechtspeler Onyekuru'

'Vier Belgische topclubs denken aan ex-Anderlechtspeler Onyekuru'

03-01-2021 19:30
14

Na zijn vertrek bij RSC Anderlecht kan Henry Onyekuru terugkeren naar ons land. De Nigeriaan komt amper nog aan bod bij AS Monaco en aast op een transfer. Flink wat Belgische topclubs hopen daarvan te kunnen profiteren.

Bij het Turkse Ajansspor klinkt het dat flink wat Belgische topclubs het vizier hebben gericht op Onyekuru. Meer bepaald gaat het om RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, KAA Gent en Standard. Zij denken er alle vier aan om Onyekuru definitief of tijdelijk over te nemen van AS Monaco.

Er is echter flink wat interesse in Onyekuru, zo hebben ook heel wat Turkse clubs hem op het verlanglijstje staan. Naast ex-club Galatasaray willen ook Besiktas en Fenerbahçe de ex-speler van KAS Eupen en Anderlecht.

De 23-jarige Onyekuru verliet Anderlecht definitief in de zomer van 2018 en ging daarnaa aan de slag bij Galatasaray. Daar maakte hij genoeg indruk op AS Monaco, dat hem definitief overnam in 2019. In Frankrijk wist de Nigeriaan echter nooit te overtuigen. Dit seizoen speelde hij amper vier partijen voor de Monegasken.