Carrasco pakt koppositie weer over van Real Madrid, Atlético wint in extremis

03-01-2021 18:23
2

Atlético Madrid blijft maar gaan in de Primera División. Op bezoek bij Deportivo Alavés won de ploeg van trainer Yannick Carrasco met 1-2, al kostte het de nodige moeite om de overwinning over de streep te trekken. Luis Suárez werd in blessuretijd de matchwinner.

Het kostte de nodige moeite, maar Atlético neemt de overwinning mee terug naar Madrid. De koploper van de Spaanse competitie was de gehele eerste helft de betere ploeg, maar had moeite om de score te openen. Dat lukte vlak voor rust: Marcos Llorente zette de 0-1 op het scorebord via het been van een Alavés-speler.

In de tweede helft leek het een kwestie van uitvoetballen te worden voor Atlético na de rode kaart van Alavés-speler Víctor Laguardia, maar de beslissende treffer liet op zich wachten ondanks een aantal prima kansen. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam de thuisploeg vanuit het niets zelfs op gelijke hoogte. Felipe werkte de bal in eigen doel en zorgde daarmee voor de 1-1.

De overwinning ging uiteindelijk alsnog naar Atlético: Suárez zette zijn ploeg vlak voor het einde van de wedstrijd op 1-2. João Felíx zette de bal goed voor en Suárez kon volledig vrij intikken. Door de late treffer komt Atlético na vijftien gespeelde wedstrijden op 38 punten. Hiermee heeft het er twee meer dan concurrent Real Madrid, dat ook al twee wedstrijden meer gespeeld heeft.

🇺🇾 | Luis Suárez beslist de wedstrijd met zijn negende doelpunt van het seizoen in LaLiga! 💪⁰⁰#AlavésAtleti pic.twitter.com/L7q4iaxkLk