Witsel en Meunier blijken een maatje te groot voor Casteels en co

03-01-2021 17:39 Laatste update: 17:52

Borussia Dortmund heeft het thuis gehaald van Wolfsburg. Het werd een droge 2-0 met doelpunten van Akanji en Sancho. Witsel en Meunier speelden mee bij de thuisploeg, waar Thorgan Hazard nog geblesseerd is.

Het ging lang gelijk op in Dortmund, maar Manuel Akanji opende halverwege de tweede helft de score door de bal binnen te koppen na een goede voorzet van Jadon Sancho. De Engelsman besliste het duel vlak voor tijd definitief in het voordeel van Dortmund. Wolfsburg ging op zoek naar de gelijkmaker en liet daarbij gaten vallen op eigen helft. Sancho counterde richting het Wolfsburg-doel en maakte diep in blessuretijd de 2-0.

Het is de eerste thuiszege van Borussia Dortmund sinds die tegen Club Brugge in de Champions League. Dortmund komt voorlopig terug tot op zes punten van RB Leipzig, de voorlopige leider. Bayern München komt echter zondagavond nog in actie tegen Mainz.