Atalanta haalt uit in topper tegen Sassuolo, ook winst voor Napoli en Roma

03-01-2021 17:21

Atalanta Bergamo heeft de topper tegen Sassuolo met ruime cijfers gewonnen. In eigen stadion stond er na negentig minuten spelen een 5-1 eindstand op het scorebord. Ook Napoli en AS Roma wonnen.

Atalanta Bergamo - Sassuolo 5-1
Atalanta heeft goede zaken gedaan en is concurrent Sassuolo, dat op een knappe vijfde plaats staat in de Serie A, tot op één punt genaderd. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini stond bij rust op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Duván Zapata en Matteo Pessina. Na rust werd de score verder uitgebouwd. Zapata maakte met zijn tweede van de middag de 3-0, Robin Gosens en Luis Muriel zorgden voor een 5-0 voorsprong.

Sassuolo kwam niet verder dan een eretreffer van Vlad Chiriches.

AS Roma - Sampdoria 1-0
Ook voor AS Roma stond er een lastige wedstrijd op het programma: Sampdoria kwam op bezoek. Het duurde lang voordat de thuisploeg de Sampdoria-muur wist te slechten. Edin Dzeko werd ongeveer twintig minuten voor tijd de matchwinner: hij maakte de 1-0. Hier bleef het bij in het Stadio Olimpico, waardoor Roma de derde plaats in handen houdt.

Cagliari - Napoli 1-4
Voor Napoli was de taak duidelijk op bezoek bij Cagliari: er moest gewonnen worden om de goede positionering in de Serie A vast te houden. Het werd een makkelijke middag voor de ploeg uit Napels. Piotr Zielinski zette de uitploeg halverwege de eerste helft op 0-1.

Napoli kreeg in de tweede helft te maken met een tegenslag, toen João Pedro de 1-1 tegen de touwen werkte. Twee minuten later stond de uitploeg echter alweer op voorsprong. Wederom was het Zielinski die belangrijk was met een treffer. Via Hirving Lozano en Lorenzo Insigne liep Napoli vervolgens uit naar een simpele 1-4 overwinning, nadat Charalampos Lykogiannis zijn tweede gele kaart had gekregen.

Inter - Crotone 6-2
Internazionale en AC Milan zijn voor het eerst sinds jaren weer de belangrijkste titelkandidaten in Italië. Alleenheerser Juventus doet het dit seizoen slecht met een zesde plaats, de achterstand op Inter is twaalf punten.

Inter presenteerde zich tegen Crotone weer als een titelkandidaat, al ging het in de eerste helft moeizaam. De nummer negentien van de Serie A kwam door Niccolò Zanellato nog wel op voorsprong, maar daarna nam Inter de leiding. Lautaro Martínez maakte 1-1 en even later schoot Luca Marrone de bal in eigen doel. Omdat Vladimir Golemic een strafschop benutte, stond het na 45 minuten 2-2.

In de tweede helft liep Inter weg bij Crotone.  Martínez maakte 3-2 en even later fabriceerde Romelu Lukaku de 4-2. Het was z'n 35e Inter-goal in vijftig Serie A-wedstrijden. Daarna sloeg Martínez nog een keer toe en bepaalde Achraf Hakimi de eindstand op 6-2.

Fiorentina - Bologna 0-0
Genoa - Lazio 1-1
Parma - Torino 0-3
Spezia - Hellas Verona 0-1