Clement over Club NXT: In Nederland is al jaren bewezen hoe belangrijk dat is

Clement over Club NXT: "In Nederland is al jaren bewezen hoe belangrijk dat is"

03-01-2021 15:25 Laatste update: 15:36
16

Philippe Clement gaf in de Zondag een interview zijn mening over Club NXT in 1B. Er werd al heel wat gesproken over de integratie van de beloftenteams in 1B, maar Clement is grote voorstander van dit soort competitie en refereert naar Nederland.

Club NXT is sinds begin van dit seizoen actief in 1B. Het kon voorlopig nog geen potten breken en het verschil tussen academisch voetbal en voetballen voor promotie of degradatie is groot. De beloften van Club Brugge staan voorlopig laatste met 7 punten uit 15 wedstrijden. 

Philippe Clement is een grote voorstander van de beloften die geïntegreerd worden in 1B: "Ik ben daar altijd voorstander van geweest, omdat ik als beloftecoach zag hoe groot het gat is tussen de beloftecompetitie en de Jupiler Pro League. In Nederland is al jaren bewezen hoe belangrijk dat is. Helaas werd dat hier maar heel laat beslist en konden we het niet goed voorbereiden. Iemand als Youssouph Badji kon eigenlijk heel het seizoen bij ClubNext spelen met af en toe zijn momenten bij ons, maar door tijdsgebrek moesten we andere keuzes maken en konden we de jonge talenten niet omringen met iets meer ervaring. Dit verhaal zal alleen maar beter worden, zowel bij Club als bij andere clubs met een goeie opleiding die erbij moeten komen. Het zal alleen maar in het voordeel van het Belgisch voetbal zijn dat jonge spelers niet meer zoals Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Dries Mertens naar Nederland moeten gaan om hun ontwikkeling voort te zetten", liet Clement weten aan de Zondag.